Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Groenewegen ziet Girmay weer winnen

Donderdag 11 juli 2024

Blog - Biniam Girmay heeft de twaalfde etappe van de Tour de France gewonnen. De renner van Intermarché-Wanty pakte zijn derde ritzege.

Wout van Aert legde beslag op de tweede plek. Dylan Groenewegen zat ingesloten en kon zich niet in de strijd mengen om de dagzege. De Nederlands kampioen passeerde de meet als elfde, maar werd na het deklasseren van Arnaud Démare en Mark Cavendish uiteindelijk negende. Marijn van den Berg was elfde en Bram Welten - die bij Team dsm-firmenich PostNL de plek innam van de afgestapte Fabio Jakobsen veertiende. 

Aan de finish zei Welten: 'We waren teleurgesteld om Fabio kwijt te raken maar na die teleurstelling waren we in staat om de knop om te zetten en zijn we er in de finale echt voor gegaan. Voor mij was het speciaal om de afmaker te zijn in een wedstrijd als de Tour de France en de steun van het team te ervaren. De jongens leveren erg goed werk richting de laatste kilometers en we reden zeer goed samen terwijl we de finale ingingen. Als we zo doorgaan dan denk ik dat we nog altijd in staat zijn om een goed resultaat te behalen hier in de sprints.''

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Blog Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl