Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Merijn de Haan in Giant Grassroots-programma

Donderdag 30 mei 2024

Elite men - Giant en Team Kern Pharma hebben zeven jonge wielrenners geselecteerd voor het Giant Grassroots-programma van 2024. Een van de talenten is de zeventienjarige Nederlander Merijn de Haan.

Het programma begon eind mei met een trainingskamp van twee weken in Spanje. Het is de tweede keer dat het Grassroots-programma wordt gehouden. 

Van de zeven deelnemende renners worden er uiteindelijk drie of vier uitgenodigd om later dit seizoen deel te nemen aan nog een trainingskamp en enkele wedstrijden van Team Finisher, Kern Pharma’s developmentploeg. Net als vorig jaar is het programma bedoeld om jonge renners de kans te bieden om te leren, zich te ontwikkelen en uiteindelijk de stap naar het profpeloton te maken.

Giant-kantoren over de hele wereld hebben talentvolle renners aangedragen voor het Grassroots-programa. Vanuit Nederland werd Merijn de Haan aangemeld, op aanraden van Giant Store Arie’s Bike Shop uit Delfzijl. De data van alle rijders, waaronder hun vermogensprofielen, werden voorgelegd aan de coaches van Kern Pharma. Zij hebben de gegevens zorgvuldig beoordeeld en de lijst met kandidaten teruggebracht naar zeven atleten met verschillende achtergronden en nationaliteiten. De deelnemers komen uit Taiwan, Hong Kong, Chili, Colombia, Finland, Nederland en de Verenigde Staten.

“We zijn ontzettend blij dat we het tweede jaar van dit programma zijn ingegaan en kunnen voortbouwen op het succes van vorig jaar”, zegt Phoebe Liu, Giant Group Branding en Marketing Officer. “Het doel blijft hetzelfde, namelijk een groep jonge renners uit verschillende delen van de wereld de kans geven om hun maximale potentieel te benutten. We hebben hiervoor met Team Kern Pharma de juiste partner in huis. De ploeg heeft vorig jaar laten zien dat ze jonge talenten succesvol kan integreren in hun kwaliteitsvolle ontwikkelingsprogramma’s.”

Het Grassroots-programma is op 26 mei in het Spaanse Pamplona begonnen en laat zich het beste bestempelen als een professioneel trainingskamp. Dat wil zeggen dat er veel wordt gefietst en dat onder meer voedingsdeskundigen, masseurs en het teammanagement aanwezig zijn voor begeleiding en uitleg. De renners rijden op zowel vlakke wegen als in de bergen en hebben ook specifieke trainingen op het programma staan. Die richten zich onder andere op verbetering van de technische vaardigheden en ploegentijdritten. De renners ondergaan eveneens fysieke tests.

Op basis van hun prestaties en potentieel, beoordeeld door de teamcoaches, gaan drie of vier renners door naar de volgende fase van het programma. Zij krijgen later dit jaar de mogelijkheid om te trainen en te koersen met Team Finisher. Daarna blijven één of twee renners over; zij stromen door naar de 2025-selectie van Team Finisher. In het meest gunstige scenario maken zij in de toekomst deel uit van het Kern Pharma UCI ProTeam. 

Foto: Giant

 



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl